Logotype

Industrielektriker med inriktning automation

Plats: Borensberg, Sverige
Om anställningen: Heltid, tillsvidare
Ansökan senast: 21 november

Maila oss din ansökan med ditt CV. Ange jobbtitel i ämnet för ditt mail.

Skicka ansökan

Välkommen till en organisation som är under utveckling och på sin fortsatta resa behöver ta del av dina kunskaper inom automation. Vi söker dig med stor erfarenhet och kunskap inom el och automation. Är det du? Då kan det här vara din chans!

Om företaget

Arla Plast grundades 1969 och är en av de ledande aktörerna inom extrudering av Polykarbonatskivor (PC) i Europa. Våra produkter är baserade på materialen PC, PETG, ABS eller PC/ABS. Produkterna används inom ett stort antal områden, som tex personskydd, resväskor, hockeyrinkar, poolskydd, skidliftar, maskinskydd och fordonskomponenter. Vi är ett globalt företag med produktionsanläggningar i Borensberg (SE), Kadan (CZ) och Pelhrimov (CZ). Vi är idag 260 anställda och har en marknadsnärvaro i mer än 45 länder och vårt huvudkontor är beläget i natursköna Borensberg.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som industrielektriker med huvudfokus inom automation blir du en del av vår teknikavdelning. Dina åtta kollegor på avdelningen är industrielektriker, underhållsmekaniker, produktionstekniker och teknisk projektledare. Organisatoriskt tillhör du teknikavdelningen som är en del av vår produktion och du rapportera till teknisk chef.

För oss på Arla Plast är produktionsteknik en viktig del av vår verksamhet. Vår maskinpark i Borensberg består idag av nio extruderingsmaskiner, efterbearbetningsmaskiner och annan produktionsutrustning. Vi har en hög investeringsvilja med flera stora investeringar bakom oss de senaste åren och fler på gång. Automatiseringsgraden hos oss ökar ständigt och vi behöver därför stärka upp med kompetens och kunskap inom styrsystem och automation. När nya maskiner installeras i vår produktion är du med i teamet som driftsätter och stabiliserar processutrustningen. Förutom nyinvesteringsprojekt så består en stor del av din vardag i att förbättra befintlig utrustning, samt jobba med avhjälpande- och förebyggande underhåll kopplat till el och automation.

Din profil

Du har utbildning inom el- och automation, gärna med eftergymnasial påbyggnad.  Att felsöka flöden och processer med hjälp av digitala gränssnitt är något som vuxit fram allt eftersom du byggt på dig arbetslivserfarenhet. Dina tidigare roller har haft tydliga inslag av problemlösning, underhåll och automation. Det som särskiljer dig är din förmåga att identifiera mönster och lägga fram genomtänkta förslag för att förebygga och minimera risken att avvikelsen uppstår igen.

Utöver ovan ser vi att du tar med dig:

  • Erfarenhet av PLC-programmering och styrsystem
  • Erfarenhet av underhållssystem
  • Kunskap inom ritningsläsning och elscheman
  • Erfarenhet av el och automationsarbete på produktionsutrustning

Du känner igen dig i och blir beskriven av andra som…

  • …Ansvarstagande och praktisk
  • Kvalitetsmedveten och noggrann
  • Analytisk och har förmågan att förmedla dina lösningar så att omgivningen förstår

Vad erbjuder vi?

Här erbjuds du en roll på ett företag med framtiden framför sig. Med avancerad teknik på plats, nytt på väg in och en organisation som står redo för att introducera dig och ta del av din kunskap vågar vi lova en utvecklande och utmanande roll!

Utöver ovan har vi självklart mer traditionella förmåner i form av kollektivavtal, friskvård och personalsociala aktiviteter med mera.

Arbetstider: Dagtid, skiftgång kan förekomma på sikt. I tjänsten ingår beredskapshelg ca varannan månad.

Anställningsform: Tillsvidare

Placeringsort: Borensberg, mellan Motala och Linköping med goda pendlingsmöjligheter.

Ansökningsförfarande

Om du vill veta mer om tjänsten kontakta gärna Johan Bergdahl, Teknisk chef, 0141-20 38 05 eller Joanna Engström, HR-chef, tfn 0141-46 55 05.

Välkommen med din ansökan!

Urval kommer att påbörjas den direkt och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag är den 28/11.