Logotype

Marknaden

Arla Plast verkar huvudsakligen på den europeiska marknaden för extruderade plastskivor tillverkade i PC, ABS och PETG. Bolaget säljer plastskivor i över 45 länder globalt och konkurrerar huvudsakligen på den europeiska marknaden. De extruderade plastskivorna har många olika användningsområden i flera branscher.

Plastskivor i PC

Arla Plast har en stark europeisk ställning inom plastskivor i PC, vilket nedan innefattar såväl solida plastskivor (transparent PC (”TPC”) och opak PC (”OPC”)) som kanalplastskivor (”MWPC”). Arla Plasts produktion kan delas upp i tre produktkategorier:

TPC: till diverse produkter med extra höga optiska krav (såsom säkerhetsglas, fordonsrutor och ishockeyrinkar) samt till maskinskydd, ljudbarriärer, skyddsbarriärer (exempelvis för covid-19), pooltak med mera.

OPC: till produkter som resväskor, väggbeklädnader, emballage och fordon.

MWPC: för produkter som växthus, verandor, pooltak, takbelysning, samt diverse andra byggrelaterade produkter.

Pooltak

Plastskivor i ABS

Arla Plast har en stark regional ställning inom plastskivor i ABS i Nordeuropa. Produkterna används främst till interiöra och exteriöra fordonsdetaljer (till exempel inredningsdetaljer och exteriöra kåpor till bussar och lastbilar) samt till emballage, men kan även användas till många ytterligare ändamål.

Plastskivor i PETG

Arla Plast har en stark europeisk ställning inom plastskivor i PETG. Plastskivor i PETG används till produktmontrar, barriärprodukter, väggbeklädnader och diverse livsmedelsnära produkter.