Logotype

Transportplanerare

Plats: Borensberg, Stockholm
Om anställningen: Heltid
Ansökan senast: 15 maj 2022

Maila oss din ansökan med ditt CV. Ange jobbtitel i ämnet för ditt mail.

Skicka ansökan

Vill du arbeta i ett internationellt företag och administrera transporter till ett 40-tal länder? Vi söker dig som drivs av att ge god service och att arbeta med kundrelationer.

Om företaget

Arla Plast grundades 1969 och är en av de ledande aktörerna inom extrudering av Polykarbonatskivor (PC) i Europa. Våra produkter är baserade på materialen PC, PETG, ABS eller PC/ABS. Produkterna används inom ett stort antal områden, som tex personskydd, resväskor, hockeyrinkar, poolskydd, skidliftar, maskinskydd och fordonskomponenter. Vi är ett globalt företag med produktionsanläggningar i Borensberg (SE), Kadan (CZ) och Pelhrimov (CZ). Vi är idag 260 anställda och har en marknadsnärvaro i mer än 45 länder och vårt huvudkontor är beläget i natursköna Borensberg.

 

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en transportplanerare till vår transportfunktion som ingår i vår lager- och logistikavdelning. Avdelningen består av 40 medarbetare, varav två arbetar med att planera transporter.

Du kommer i din roll att ansvara för transporter till kunder som finns i ett 40-tal länder runt om i världen. Transporter sker främst med lastbil men även med båt och flyg. Ditt övergripande mål är att bidra till nöjda kunder genom att ge en utmärkt service utifrån kundens behov samt att gods kommer fram på utsatt tid. I arbetet ingår bevakning och transportplanering av order, att jobba proaktivt samt vid störningar föreslå lösningar tillsammans med övriga funktioner.

 

I dina arbetsuppgifter ingår:

 • Leveransbevakning och leveransplanering
 • Transportbokning och transportadministration
 • Dokumentation runt exportorder, tullfrågor
 • Fraktprisförfrågningar
 • Leveransförfrågningar (när sker leverans, osv)
 • Kontakt transportbolag
 • Reklamationshantering mot transportbolag
 • Fakturakontering
 • Ursprungscertifikat, långtidsdeklarationer
 • Planering av efterbearbetningsoperationer
 • Andra administrativa uppgifter

Som transportplanerare kommer dina arbetsuppgifter bland annat vara daglig kontakt med transportbolag, säljare, kunder framförallt i Europa gällande transport och leveransfrågor.

Du kommer att arbeta i vårt affärssystem Jeeves, WMS system Astro samt TA system Centiro. Du har även goda kunskaper i Officepaketet. Du rapporterar till Gruppchef för Customer Service och Transport

 

Din profil

Du har en erfarenhet av att jobba med transportadministration eller motsvarande erfarenhet från industrin. Gärna från exporterande företag. Du jobbar förebyggande samt tycker om att ha en helhetssyn genom hela flödet från order till leverans.

Som person är du prestigelös, ödmjuk och har en god förmåga att ta kontakt samt bygga relationer med människor. Vidare ser vi att du är driven, ansvarstagande, självgående och tycker om att vara ett stöd åt dina kollegor. Du är lösningsorienterad och analytisk. Då du kommer att ha många nationella och internationella kontakter är det viktigt att du hanterar svenska och engelska mycket väl i både tal och skrift.

 

Vi erbjuder

Ett spännande, utvecklande och stimulerande arbete där du får mycket interna kontakter mot olika funktioner samt externa kontakter såsom säljare, kunder och transportbolag.

Engagerade, stöttande och erfarna kollegor med ett gemensamt fokus.

Att få arbeta med marknadsledande produkter i ett internationellt och kundorienterat företag.

Utöver ovan har vi självklart mer traditionella förmåner i form av kollektivavtal, friskvård, personalsociala aktiviteter med mera.

 

Ansökningsförfarande:

Känner du igen dig i ovanstående beskrivning är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

 

Ansökan skickas till ansokan@arlaplast.com.

 

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst.

Vid frågor kontakta gärna Philip Gruber, Gruppchef Customer Service och Transport, tel. 0141-46 55 06 eller Joanna Engström, HR-ansvarig, tel. 0141-46 55 05.

 

Sista ansökningsdag är 2022-05-15